Taller: Destil·lant l’essència de La Masia

Un taller de formulació de perfumeria basada en el projecte de destil·lar el quadre “La Masia” de Joan Miró busca recrear l’atmosfera atemporal que va inspirar a l’artista. A través de la construcció d’una paleta d’aromes que transmeten els valors i filosofia d’aquesta pintura detallista, reconnectem el quadre amb l’entorn natural de Mont-roig, exposant la importància de les plantes aromàtiques en la seva creació.

Durant el taller aprendrem sobre el procés de destil·lació aromàtica i com es poden combinar i preparar una essència única al nostre gust. També es parlarà de les olors que trobem al Mas Miró i com cada olor evoca emocions i sensacions diferents.

Les tres parts del taller:


– Introducció i tast olfactiu de la paleta aromàtica. Entendre i identificar les diferents olors destil·lades del Mas Miró. En aquest cas treballarem amb 15 aromes diferents. (Eucaliptus, Llimona, Menta, Daucus carota, Espígol…,)


– Inspiració i formulació. En aquesta part del taller es farà un exercici per ajudar a plasmar les idees i traduir-les en aromes. Veure com cada aroma evoca emocions, idees, sensacions i conceptes diferents. En aquest cas veurem l’exemple de l’essència del Mas Miró i com s’ha plasmat alguns dels missatges de Miró i el que l’hi transmetia la Masia en essència i paleta aromàtica.


– Producció. L’última part del taller on es barrejarà les quantitats precises de cada ingredient prèviament definit a la fórmula i es donarà forma al nostre perfum personalitzat.

Un taller a mà de Viti Vinci.

Viti Vinci és una petita empresa de Mallorca dedicada a l’art de les aromes i les essències.
Cultiven plantes aromàtiques i medicinals de Mallorca, recol·lectades a mà, en harmonia amb els cicles naturals. Amb elles destil·lem fragàncies exclusives que funcionen com una partitura emocional per evocar i activar les teves emocions a través del seu poder olfactiu.
Ofereixen tallers i experiències on comparteixen els secrets de l’aromacologia i el disseny de fragàncies, per experimentar la força evocativa i transformadora de les aromes.
El seu compromís amb el planeta es base en la regeneració la terra a partir de l’agricultura ecològica i protecció dels ecosistemes. Creuen en la qualitat del producte artesà i la col·laboració entre persones. Es basen en l’economia circular que afavoreix l’ecosistema local alhora que genera abundància i resiliència.

Per aquesta ocasió Viti Vinci ha col·laborat amb el Mas Miró per buscar i produir l’essència de “la Masia” de Joan Mió. Un projecte d’investigació i de creació conjunta en diàleg amb el passat i el present del Mas Miró. A partir d’aquest procés oferim aquest taller com a oportunitat per entendre el seu procés creatiu i explorar l’art de laromacologia.

Data

27 de Maig 2022

Hora

10h a 14h

Durada

4h

Idiomes

CAT/CAST

Preu

50€

Més informació

[email protected]
977 179 158