Exposició “Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig”

maig 31, 2024 | Notícies

Des del 7 de juny fins al 28 de juliol es podrà veure a l’Església Vella de Mont-roig del Camp l’exposició “Jean Marie del Moral, fotografies. Horta Picasso Miró Mont-roig”. Una exposició que explora la relació entre Miró i Picasso a través dels paisatges de Mont-roig del Camp, Mas Miró i Horta de Sant Joan. Es tracta d’una producció de la Fundació Palau, Caldes d’Estrac, i la seva adaptació a l’Església Vella ha estat organitzada per la Fundació Mas Miró i l’Ajuntament de Mont-roig.

“Tota la meva obra va ser concebuda a Mont-roig”, va dir Joan Miró. “Tot el que sé ho he après a Horta”, va dir Picasso. A Horta de Sant Joan, Picasso va iniciar el cubisme l’any 1909. Deu anys més tard, a Mont-roig del Camp, Miró va pintar els seus quadres detallistes. Del Moral coneix des de fa molts anys aquests dos pobles separats només per 80 quilòmetres. És per això que el fotògraf ha solcat una vegada més aquests paisatges per trobar-hi la mirada d’aquests dos genis. 

El fruit d’aquest treball es presenta en aquesta exposició, comissariada per Manuel Guerrero. Les imatges busquen les similituds dels paisatges que van impactar els dos grans genis del segle XX. Es tracta de 30 fotografies, poètica mirada sobre les estranyes similituds niuades als murs dels convents, en les roques esculpides per la natura i les ermites penjades de la mateixa manera, revelen subtilment el mateix imaginari d’aquests dos grans artistes.

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13h. i de 17 a 19h, diumenge de 10 a 13h i els dilluns romandrà tancada. Entrada gratuïta.

Inauguració: 6 de juny a les 7 del vespre al Centre Cultural Església Vella.

error: Content is protected !!