Dia Internacional dels Museus

maig 10, 2022 | Notícies

El 18 de Maig de 2022 Mas Miró s’afegeix al dia de celebració obrint les seves portes gratuïtament als visitants, durant l’horari d’obertura de 10:00h a 14:00h i de 15:30h a 18:00h.

Els visitants podran fer ús de l’audioguia amb l’entrada gratuïta.

Enguany l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus amb el lema ‘El poder dels museus’.

Els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2022, l’ICOM proposa explorar el potencial dels museus per provocar canvis positius en les seves comunitats des de tres punts de vista:

  • El poder d’aconseguir la sostenibilitat: Els museus són elements estratègics per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Com actors clau en les seves comunitats locals, contribueixen a impulsar una gran varietat d’aquests ODS, entre els quals s’inclouen el foment de l’economia social i de proximitat, i la difusió d’informació científica sobre els reptes mediambientals.

  • El poder de la innovació en la digitalització i l’accessibilitat: Els museus s’han convertit en espais innovadors on es poden desenvolupar noves tecnologies i aplicar-les a la vida quotidiana. La innovació digital pot fer que els museus siguin més accessibles i atractius, ajudant el públic a entendre conceptes complexos i plens de matisos.

  • El poder de construir comunitat a través de l’educació: Amb les seves col·leccions i programes, els museus connecten un teixit social que és essencial en la construcció de comunitats. En defensar valors democràtics i oferir oportunitats d’aprenentatge a totes les persones sense exclusió, contribueixen a conformar una societat civil informada i compromesa.

Més informació a https://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2022

error: Content is protected !!